Σάββατο 14 Απριλίου 2007

ΛΕΣ?

Κι επειδή όπως καταλαβένετε αν δεν βάλω και κάτι από Φ.Ντικ θα σκάσω... θα θυμίσω ένα από τα βιβλία του.
Ο ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ λοιπόν..
Τι γίνεται εκεί? Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα. Οι νεκροί ανασταίνονται και βγαίνουν από τους τάφους τους για να γίνουν μεσήλικες, έφηβοι, παιδιά και να επιστρέψουν τελικά στις μήτρες των μητέρων τους. Αυτόν τον αντίστροφο κόσμο τον εξουσιάζει η Βιβλιοθήκη, ένας πανίσχυρος οργανισμός που έχει ως στόχο την καταστροφή από τα αρχεία οποιουδήποτε γραπτού ή καταγεγραμμένου γεγονότος...

Το απόσπασμα είναι από την επίσημη περιγραφή του βιβλίου.
Φυσικά το βιβλίο το ίδιο? Ο απόλυτος πανικός!!

Σκηνές που μόνο ο αγαπημένος μου Φιλιπ κατορθώνει να βάλει σε μια σειρά (το πως το καταφέρνει είναι έτερον θέμα) Μεταξύ των άλλων αφού όλα είναι αντίστροφα παρακολουθούμε σκηνές ιδιαιτέρου κάλλους όπου οι άνθρωποι όταν γυρνάνε από το σπίτι η γυναίκα ετοιμάζει άδεια μπολ στο τραπέζι γιατί φυσικά αντί να φάνε πρέπει να....αποβάλλουν!!!!

Μήπως πρέπει σοβαρά να σκεφτούμε το ενδεχόμενο να πρέπει να αρχίσουμε να αποβάλλουμε??? Το οτιδήποτε? Λες το πρόβλημα να προέρχεται από το ότι είμαστε τίγκα?

Φυσικά το θεικό στο βιβλίο είναι η διαδικασία της νεκρογέννησης!!!!

Αχ που να βρίσκεται ο Φιλιπ... Λετε να βλέπει από πουθενά? Σ'οποιον παράδεισο ή κόλαση και ναχει βρεθεί το σίγουρο είναι ότι θα τους έχει τρελλάνει όλους :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: