Σάββατο 26 Μαΐου 2007

ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ..

Διαβάζοντας στο εσωτέρικα το θέμα "Η τραγική μοίρα των πνευματικά εξελιγμένων ανθρώπων" (ελπίζω να θυμάμαι σωστά το τίτλο) είδα σε μια τελευταία απάντηση, ότι "οι αληθινά εξελιγμένοι πνευματικά άνθρωποι ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να μεταδώσουν τη γνώση τους γιατί αλλοιώς θα σταματήσει η εξέλιξή τους.."

Αυτή η φράση πιστεύω, είναι εντελώς ξεκάθαρη για ένα είδος αντίληψης και απλά ας σταματήσουμε λίγο να την σκεφτούμε για να αντλήσει ο καθένας, εξαρτάται με το πόσο εξελιγμένος είναι ο καθένας βέβαια, τα δικά του συμπεράσματα.

Εμένα προσωπικά μου δημιουργήθηκαν ωρισμένα ερωτηματικά, ίσως και να μην κατάλαβα καλά, αλλά έτσι κι αλλοιώς αυτό το έχω ακούσει πολλές φορές μέχρι τώρα, σε πολλούς κύκλους οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να εκφράσω ωρισμένες απορίες μου.

Εφόσον η γνώση δεν επιτρέπεται να μεταδίδεται, άρα μέχρι τώρα μεταδώθηκε σε όποιον την έχει με ένα είδος επιφοίτησης αγίου πνεύματος. Γιατί αν οι προηγούμενοι που την κατείχαν απαγορευόταν να την μεταδώσουν οι επόμενοι είναι αυτονόητο ότι την πήραν μόνοι τους από κάπου αλλού.. (φωτισμένοι άνθρωποι όπως συχνά ακούμε πλέον και φυσικά εκλεκτοί έτσι?) Η φύση λοιπόν η ο θεός ή οι συμπαντικοί παράγοντες, διαλέγετε και παίρνετε ότι σας αρέσει, κανένα πρόβλημα, έχουν εκλεκτούς και μη.

Και γιατί δεν επιτρέπεται? Γιατί μόλις γυρίσουν το βλέμμα σε κάποιον κατώτερο πνευματικά θα σταματήσει η εξέλιξη τους. Δηλαδή η φώτιση είναι για μένα και για κάνεναν άλλο και μάλλον απ'ότι καταλαβαίνει το πτωχό μυαλό μου όταν "φωτιστώ" ουδώλως με απασχολεί πλεον η έννοια άνθρωπος (οι γύρω μου εννοώ, οι απλοί άνθρωποι, η λεγόμενη κοινωνία δηλαδή ) παρα μόνο σε ότι αφορά την δική μου προσωπική εξέλιξη στα ανώτερα πεδία. Υποθέτω γιατί σε εκείνα τα ανώτερα πεδία πλέον έχω μπει μέσα μου έχω ανακαλύψει τον θεό που είμαι εγώ ο ίδιος και έχω γίνει ένα με το σύμπαν οπότε τι άλλο να ζητήσω απ τη ζωή?

Οπότε οι λεγόμενοι σοφοί, που είχαν τις σχολές τους και γύρω γύρω δεκάδες άτομα που τους άκουγαν, τους ακολουθούσαν, μάθαιναν, στην ουσία δεν πρέπει να ήταν αληθινά εξελιγμένοι πνευματικά γιατί τότε θα είχε σταματήσει η εξέλιξή τους.

Και ας πούμε ότι κάτι τέτοιο ισχύει. Δεν μπορεί να γίνει αλλοιώς και έτσι είναι το σωστό. Εμείς οι κατώτεροι πνευματικά που το ξέρουμε ότι γίνεται έτσι? Γιατί αν είμαστε ανώτεροι φυσικά δεν θα είμαστε μπροστά σ'εναν υπολογιστή να γράφουμε και να πιάνουμε ψιλή κουβέντα στα φόρουμ. Θα ήμασταν ήδη στην απομόνωση του προσωπικού μας σύμπαντος σε πλήρη ταύτιστη με το θεό. Σε άλλο γαλαξία για να χαριτολογήσω και φυσικά ούτε θα γυρίζαμε να κοιτάξουμε κάποιον που είναι άσχετος γιατί κινδύνευε να θολώσει το χψζω πεδιό μας..

Οπότε έχω μπερδευτεί κάπως. Οποιος είναι δεν μπορεί να ασχολείται μαζί μας, όποιος ασχολείται μαζί μας πιθανά δεν είναι, οπότε μάλλον όποιος από μας και να μιλήσει δεν έχει ιδέα γιατί ακριβώς μιλάει. Λογικό δεν είναι? Ούτε την τραγικώτητα ούτε την ευδαιμονία ενός τέτοιου πλάσματος δεν μπορούμε να γνωρίζουμε στο ελάχιστο γιατί να το έχουμε διαβάσει στα βιβλία αποκλείεται μια και ένα τέτοιο άτομο , λογικό συμπέρασμα, δεν έχει γράψει ποτέ κανένα βιβλίο αφού απαγορεύεται να μεταδώσει αυτό που ξέρει.

Μάλιστα..ωραία όλα λύθηκαν ειρηνικά και όμορφα στη ροή σκέψεων. Θέλω να ζητήσω συγνώμη βέβαια για την απλοικότητα των συμπερασμάτων μου αλλά τι να κάνουμε? Εχω την ευτυχία να βρίσκομαι σε εκείνο το μίζερο επίπεδο όπου δεν απαγορεύεται να λέω τίποτα απ΄ότι γνωρίζω και επι πλέον επειδή δεν ξέρω το πόσο υπέροχα είναι να είσαι θεός δεν φοβάμαι μη σταματήσω την εξελιξή μου για να γίνω!!!

Αγαπητέ φίλε, που άνοιξες το θέμα, όντως υπάρχει μια τραγικότητα στους ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι πνευματικά εξελιγμένοι. Ισως και μεγαλύτερη από αυτή που φανταζόμαστε.. Εχει μπερδευτεί τόσο πλέον το θέμα του τι ακριβώς είναι η πνευματική εξέλιξη όπου εγώ προσωπικά, περιμένω με άπειρη υπομονή, να δω που ακριβώς το πάνε το θέμα. Πιστεύω ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον η συνέχεια.

Τώρα κάποια κόκκαλα που έχουν αρχίσει και τρίζουν εντόνως, δεν είναι τίποτα, από την υγρασία πιθανά που έχει η ατμόσφαιρα είναι..

1 σχόλιο:

Chlebouras είπε...

Αυτή η ιδέα - δηλαδή να μην μεταδίδεται η γνώση ανεξέλεγκτα απο τους "εξελιγμένους" στους άσχετους, ξεκίνησε από αυτό που είπε ο Χριστός ,δηλαδή " μην δίνετε τα μαργαριτάρια στους χοίρους",πιθανά εννοώντας ότι δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν.
- Τώρα βέβαια, μερικοί που θεωρούν τους εαυτούς τους "εξελιγμένους" , και ΚΡΙΝΟΥΝ ποιοί 'αλλοι είναι άξιοι να τους μεταδοθεί η γνώση, και απορρίπτωντας άλλους ως "του πεταματού", κατά τη γνώμη μου δεν είναι εξελιγμένοι ,γιατί διαπράττουν το αμάρτημα της ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ.

- Πάντως, αυτό που ανάφερες απο το εσωτέρικα, ότι δηλαδή σταματάει η εξέλιξη των "εξελιγμένων" αμα σφυρίξουν τα μυστικά στους άσχετους, πρώτη φορά το ακούω!
( Μάλλον σαν απειλή μου ακούγεται, όπως φοβερίζουν κάτι μαμάδες τα παιδιά τους, "Κωστάκη, μην τρώς πολλές σοκολάτες , γιατί θα σου φυτρώσουν κέρατα στο κεφάλι...)