Δευτέρα 7 Μαΐου 2007

Καλή εβδομάδα και μερικές σκέψεις όπως πάντα :)

Δεν σας κάνει εντύπωση ότι στον χώρο του εσωτερισμού όπου ένας αχταρμάς προσωπικοτήτων και βιβλίων σχηματίζουν σιγά σιγά τον απόλυτα μαζικοποιημένο γαργαρισμό (αυτή την έκφραση την είχα ακούσει κάποτε δεν είναι δική μου εφεύρεση, και την υιοθέτησα γιατί την βρίσκω ξεκάθαρη), δεν υπάρχει η ελληνική γραμματεία?

Υπάρχει φυσικά με ένα ευγενικό τρόπο παραδοχής (φυσικά ήταν σπουδαίοι οι τάδε αρχαίοι έλληνες σαν να χτυπάμε φιλικά κάποιο στη πλάτη ) αλλά για κοιτάχτε καλύτερα τα καταλογάκια με τις βιβλιογραφίες που σας προωθούν... Μήπως είναι λίγο περιορισμένες οι προτάσεις και πολύ συγκεκριμένοι οι συγγραφείς που συνεχώς ασταμάτητα υποδεικνύονται ?

Δεν ξέρω, ίσως κάνω κάποιο λάθος αλλά υπάρχει κανένας λόγος να τα διαβάζετε σε περίληψη και ανάκατα όλα μαζί μεταφερμένα μάλιστα από δεύτερο και τρίτο χέρι αντί να διαβάζετε το αυθεντικό κείμενο? Δε λέω είναι ευκολότερο να διαβάζεις ένα βιβλίο τύπου «ο τάδε είπε....κι εγώ συμπέρανα ότι...» αλλά επειδή εμείς εδώ σε τούτο το τόπο έχουμε πολύ υλικό για μελέτη ας το μελετήσουμε πρώτα και μετά περνάμε και στους τυφλοσούρτες!!!!

Ευχομαι μια δημιουργική εβδομάδα!

ΥΣ. Σε μερικούς ανθρώπους, εκείνο το είσαι κατώτερη προσωπικότητα , ανώριμη και δεν μπορείς να εντρυφήσεις στο νοητικό επίπεδο πνευμάτων που έχουν φθάσει σε στο τρίτο συνεφάκι αριστερά κήπος, συνειδησιακά, και είναι λογικό να μην καταλαβαίνεις γιατί είσαι προσκολημένη ακόμα στην υλική σου υπόσταση κλπ κλπ κλπ, δεν πιάνει.... Το λέω για να υπενθυμίζω σε όσους αρέσκονται να θεωρούν ΟΛΟ το κόσμο γύρω τους αμνούς του θεού. Δυστυχώς υπάρχουν και οι κακοί οι λύκοι έξω από το μαντρί. Οι μόνιμοι αγαπημένοι «παρατηρητές» που σας τη δίνουν στα νεύρα. Υπομονή παιδιά έ? :)

2 σχόλια:

Chlebouras είπε...

Και γιατι να υπαρχει η ελληνικη γραμματεια στους "ψαχτες" του εσωτερισμου?
Μα, οι άνθρωποι ψάχνουν κάτι πιό εξωτικό, πιό μοντέρνο, πιό ψαγμένο, από το αληθινό και το πραγματικό που είναι μπροστά στα μάτια τους..

Θυμάσαι παλιά που οι καρμίρηδες οι Ελληνες θεωρούσαν ένα προιον καλό , και λέγανε "μα ειναι ευρωπαϊκό!"

Τώρα, οι μοντέρνοι εσωτεριστές, δεν θέλουν πια μόνο το ¨ευρωπαϊκο, αλλά γενικά ότι είναι , η ακούγεται,πιό εξωτικό, και ξενόφερτο - είναι μεσ' τη μόδα οι άνθρωποι!

Είμαι σίγουρη ότι αυτόι είναι οι ίδιοι οι καταναλωτές της "μαζικής κουλτούρας"!

vasiliskos είπε...

Η αλήθεια είναι πως κάτι σε εσπρέσο φρέντο με σος καραμελ μου φέρνει αυτός ο τρόπος αναζήτησης και μάλιστα αραχτοί σε κάποια βεράντα πλησίον πισίνας:)
Μια φορά μιλώντας με κάποιον μέγα μυημένο εσωτεριστή ο οποίος σχεδίαζε να ταξιδέψει στα πιο μακρινά σημεία του πλανήτη σαν τον μικρό εξερευνητή, μου αποκάλυψε ότι δεν μπαίνει ποτέ σε αστική συγκοινωνία γιατί οι άνθρωποι βρωμάνε και μετά μυρίζουν τα ρούχα του άσχημα!!!!