Τρίτη 1 Μαΐου 2007

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!

Αντε Μάης. Που είστε παιδιά? Στην εξοχή σαν γνήσιοι λάτρεις του μεγαλείου της φύσης. Σκεφτόμουν ότι ένας από τους λαούς που μπορείς να βρεις εύκολα αποδεικτικά στοιχεία αν ασχολούνται με τη φύση, είναι οι έλληνες.
Π.χ. πας σε μια κλασσική εξοχή το βραδάκυ αφου φύγαν οι άλλοι και τύφλα ναχει ο Λοκ στο Λοστ τις ανακαλύψεις θα κάνεις. Μέχρι και τις πιο απόκρυφες συνήθειες της οικογένειας που πέρασε από εκεί μπορείς να αντιληφθείς.
Τι κονσέρβες συνηθίζουν να τρώνε, τι μάρκα τσιγάρα καπνίζουν, τι πανες χρησιμοποιουν για το μωράκι τους, τι είδος καφές τους αρέσει. Σε πιάνει έτσι ένα κάτι, να φωνάξεις ΗΤΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ!!! Σχηματίζεις στο μυαλό σου την οικογένεια σαν να τους ξέρεις από χρόνια.
Να εδώ είναι 3-4 κουτιά τσιγάρα ο ένας κάπνιζε καπνό γιατί έχει μείνει το σακούλι το άδειο. Να εκεί είναι η ίδια μπύρα που προτιμάς και εσύ (τι χαρά!!!) πιο πέρα ηρεμείς γιατί απο τα καλαμάκια ησυχάζεις ότι είναι λάτρεις του φραπόγαλου όπως κι εσύ. Αμ εκείνο το ασημόχαρτο για τα σάντουιτς. Αθάνατη νοικοκυρά που όλα τα φροντίζεις!
Και μετά η καθαριότητα βρε παιδί μου. Να εκεί! Μπαλάκια μπαλάκια από χαρτοπετσέτες και χαρτιά υγείας που δίνουν σαφείς πληφορορίες για το πόσες φορές σκουπίστηκαν!!! Ηταν όντως καθαροί είμαστε περήφανοι γι'αυτούς! Κι ο άλλος ο ευρηματικός? Δεν πετάει τα αποτσίγαρα όπου κι όπου είναι εξελιγμένος είναι όλα τοποθετημένα μέσα σ'ενα τενεκεδάκι μπύρας. Σωστό το παληκάρι. Και τα τενεκεδάκια όμορφα παστρικά τακτοποιημένα στους θάμνους.
Εντάξει έχει και το πονηρούλι του το θέμα.. Πιο κει βρε πέρασαν κι εκείνοι που το γιόρτασαν με ζεξ όπως θαλεγε κι η Ούρσουλα. Και τι ζεξ βρε παιδιά. Είδαμε τον αριθμό των προφυλακτικών και αισθανθηκαμε λειψοί εμείς...
Αχ είναι τόσο μεγάλο το δέσιμό μας με τη φύση. Κακώς λένε οι γαλιάντρες οι οικολόγες ότι δε σεβόμαστε. Γιατί βρε δε σεβόμαστε? Περνάς εσύ και αγνοεί ο καθένας το πέρασμά σου. Περνάνε αυτοί και γίνεται κρανίου τόπος. Γράφουν ιστορία τα παληκάρια!!
Για δες το αλλοιώς το ζήτημα. Η καθαριότητα είναι δείγμα πολιτισμού βρε ή τα σκουπίδια? Αν δεν υπήρχαν σκουπίδια στο κόσμο πως θαξεραμε ότι υπάρχει πολιτισμός? Χαζούλικα.. Απλά τα πράγματα!!!

1 σχόλιο:

johnnie be good είπε...

μα οι ανθρωποι το κανουν για καλο!

για να σπαει αυτη η μονοτονια της φυσης, ξερεις, ολο πρασινο, βραχοι, ξανα πρασινο, ξανα βραχοι...

ειναι βαρετο, και καποιοι φροντιζουν να αφησουν λιγο χρωμα στο τοπιο, μερικες πινελιες απο την ζωη τους.

τωρα θα μου πεις, τα πλαστικα και τα σκουπιδια ειναι η ζωη τους και τα αφηνουν σαν σφραγιδα τους?

για πολλους δυστυχως ειναι.
ζουν μεσα στα σκουπιδια, τρωνε σκουπιδια, βλεπουν σκουπιδια, σκεφτονται σκουπιδενια...