Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΜΑΚΙ

Μόλις βλέπω κάποιον από αυτούς στη τηλεόραση παθαίνω μια οξεία κατάθλιψη πλέον.. Δεν μπορώ καν να εκνευριστώ. Μεγάλο πρόβλημα αυτό. Η οργή είναι κατά κάποιο τρόπο συναίσθημα που μπορεί να γίνει ωφέλιμο αν το χειριστείς με το σωστό τρόπο.

Η κατάθλιψη όμως? Σταματάει το μυαλό μου γιατί δεν μπορώ να καταλάβω ποιός είναι μεγαλύτερος ψυχοπαθής από τους δύο. Εκείνος που μιλάει πίσω από το μικρόφωνο και δείχνει να πιστεύει αυτά που λέει και μάλιστα πολύ σοβαρά, ή εγώ που τον ακούω και πιστεύω ότι τα πιστεύει..

Είμαστε και οι δυο σοβαρά πειραγμένες προσωπικόητες, όμως αρνούμαστε πεισματικά να επισκεφτούμε ένα γιατρό. Ξέρουμε και οι δυό το παιχνίδι που παίζεται. Εκείνος ζει με στόχο εμένα και τη ψήφο μου, εγώ αντιστέκομαι γνωρίζοντας ότι στο τέλος θα ρίξω τη ψήφο γνωρίζοντας ότι στράφι θα πάει.

Κι όμως κάνει ολόκληρο κόπο ο άνθρωπος και συνεργάτες του να γράψουν ένα λόγο με πολλές υποσχέσεις, με πολλά οράματα, με πολλά σχέδια, με ενθαρυντικές κουβέντες με δεσμεύσεις ενώ θα μπορούσε απλά να πει . Ετσι κι αλλοιως δε θα γίνει τίποτα αλλά σου ζητάω τη ψύφο σου σε παρακαλώ την έχω ανάγκη θέλω να είμαι στην εξουσία θελω να είμαι πρωθυπουργός. Δεν ξέρω τίποτα άλλο να κάνω παρά να θέλω να είμαι!!!

Είναι σαν το γνωστό καμάκι που περιφέρεται στις ελληνικές παραλίες και λέεει στη ψηλόλιγνη σκανδιναυή "είσαι η γυναίκα της ζωής μου δεν έχω νοιώσει έτσι για άλλη γυναίκα" και γύρίζει στο κολλητό του και λέει μαλάκα θα πηδήξουμε καλά σήμερα!

Θα βγείτε πάλι. Κάποιος από εσάς θα βγει και θέλω να δω τι θα γίνει. Θέλω ναχω υπομονή και την υγειά μο υ μόνο για ένα λόγο να δω που θα πάει η βαλίτσα. Τι θα μας ξημερώσει ακόμα γιατί θα μας ξημερώσουν πολλά και χειρότερα. Δεν είναι σενάριο καταστροφολογίας είναι η απλή πραγματικότητα.

Αχ ν'ακουγα για λίγο τι λέτε στο κολλητο σας ενώ μας καμακώνετε.....

1 σχόλιο:

Chlebouras είπε...

''Αχ ν'ακουγα για λίγο τι λέτε στο κολλητο σας ενώ μας καμακώνετε.....''

Na σου πώ τη γνώμη μου για το τι λένε στον κολλητό τους :

''Δικέ μου, έσκισα απόψε! Κατάφερα να δώσω πολλά λογικοφανή επιχειρήματα στους ψηφοφόρους, όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, την προώθηση της ανάπτυξης της χώρας, τα δικαιώματα των εργαζομένων κτλ., και έτσι θα μας ψηφίσουν με την συνείδηση τους ήσυχη όλοι αυτοί που νομίζουν ότι πρέπει να μας ψηφίσουν, ο ένας για να διοριστεί η κόρη του, ο άλλος για να νομιμοποιήσει το αυθαίρετο, ο τρίτος για να του σβήνουμε τις κλήσεις της τροχαίας,και τα άλλα συνηθη ρουσφετακια.!
Ουφ, πολύ δύσκολες αυτές οι εκλογές!Τόση φασαρία για μερικούς αναποφάσιστους, που δεν πείθονται απο τα τεράστια ποσά που μοιράζουμε για τους πυρο-και άλλους- παθείς!
Μα δεν καταλαβαίνουν ,τα όρνια, ότι εμάς πρέπει να ψηφίσουν, αφού αυριο κι αυτοι θα είναι -παθείς, και θα επωφεληθούν απο τις αποζημιώσεις μας, αφού ήμαστε το κόμμα που υπόσχεται τις καλύτερες αοζημιώσεις?