Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

ΕΚΛΟΓΟΣΚΕΨΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Για να σκεφτούμε λιγάκι τώρα τι έχει γίνει από τη μεριά των νικητών. Δηλαδή τι γίνεται με την πλευρά των "διαχειριστών". Γιατί για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να γίνουμε πεζοί και ρεαλιστές ως γνωστόν δεν εκλέγουμε κυβερνώντες αλλά "διαχειριστές" ενός παγιωμένου συστήματος.

Οταν ο Κώστας φώναζε αυτοδυναμία ισχυρή το πρώτο πράγμα που περνάει στο μυαλό μας είναι ότι εννοούσε αυτοδυναμία απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό εννοούσε άραγε? Μήπως εννοούσε αυτοδυναμία στο ίδιο του το κόμμα για να μην κρέμεται σε εκείνο το "εφιαλτικό 2"? Σε μια εποχή που θα ακολουθήσει και που η αντιπολίτευση θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της να ξαναγεννηθεί, να αποδείξει δηλαδή σε όσους πρέπει ότι θα ξαναγίνει καλός διαχειριστής φαντάζεστε τι έχει να τραβήξει κάποιος που ανα πάσα στιγμή έστω και 2 μόνο άτομα (με ότι μπορούν να κρύβουν από πίσω τους) θα του λένε "εμείς επιθυμούμε αυτό" για να έχεις την υποστήριξή μας ακόμα..

Αγαπητοί φίλοι αν θέλουμε να ξεκολήσουμε λιγάκι από αφορισμούς και παρορμητικούς λόγους ας σκεφτούμε καλά τη λέξη διαχείρηση. Είναι το κλειδί και η απάντηση.
Οταν κάποιος δουλεύει στο δημόσιο συνιθίζει σε μια πάγια αντίληψη. Οτι πρέπει να γλύφει αυτούς που κυβερνάνε για να έχει τακτοποιημένες τις προαγωγές και τις μεταθέσεις.
Οταν όμως δουλεύεις σε ένα κολοσσό, μια πολυεθνική , η διοίκηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να είσαι λαλημένος θρησκευόμενος, ή γκουρού, ή ο δελαπατρίδης, αρκεί να κάνεις σωστή διαχείρηση. Να φέρνεις θετικά αποτελέσματα στους πίνακες των πωλήσεων.

Τώρα θα μου πείτε εμείς οι φτωχομπινέδες μακρά συμμετέχοντες στη διαχείρηση τι κάνουμε? Κατά πρώτον σταματάμε να σκίζουμε τα ιμάτιά μας για το ποιός θα βγει λες και είναι η μάνα μας ή ο πατέρας μας.
Πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε "συγκίνηση" στη πολιτική και να γίνουμε λιγάκι πιο γουρουνάκια να δούμε επι τέλους τι βλέπει ο γιαπωνέζος.

Γιατί αν κοιτάμε εμείς εκεί κι αυτοί εμάς θα συνεχίζει να αλοιθωρίζει το κράτος μέχρι τελικής πτώσης και αυτό δε συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Η μεγάλη οικογένεια δεν είναι πια η Ελλάδα είναι όλη η ανθρωπότητα.

Κι εμείς οι τρεις στο καφενέ τσιγάρο πρέφα και καφέ και δε βαρυέσαι αδελφέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: