Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΧΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΑΚΗ...

..κάτι δεν μου πήγαινε καλά στην εκπομπή χτες. Εχεις κάνει εκπομπές που δεν θα τις ξεχάσω. Που τα είπες όλα χύμα, δυνατά χωρίς έλεος. Και χτες έτσι ήταν όμως.. ίσως να είναι ιδέα μου αλλά εκείνο το οι μεν έχουν βαγόνια αλλά δεν έχουν μηχανή οι δε έχουν μηχανή αλλά δεν έχουν βαγόνια, λίγο πριν τις εκλογές, σε μια χώρα που οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει να ψηφίζουν ντουγρού κάποιο αρχηγό. Ούτε βαγόνια, ούτε ράγες, ούτε στάσεις, μόνιμα σ'αυτό το τόπο η ψήφος στη μηχανή πήγαινε. Ολοι κρεμμασμένοι σε μια μηχανή σταθήκαμε χρόνια με τα βαγόνια να γέρνουν σα ζαβά κι αυτή, (ο αρχηγός) να ρίχνει στάχτη στα μάτια με τη γοητεία του.

Γενιές και γενιές μεγάλωσαν ψήφισαν αποφάσισαν με ένα όνομα. Τα υπόλοιπα άντε να ξέραμε κανέναν που βγαίνει στο χωριό μας ή καναν άλλο που τον δείχνουν πολύ στη τηλεόραση. Στο μπαλκόνι με τα σημαιάκια σαν καλοκουρδισμένες μπαταριούλες εκείνον εκεί ψηλά κοιτάζαμε πάντα. Η πλάνη πέφτει από παντού στο σπίτι...

Κάτι στο ζύγι δεν πήγε καλά. Μπορεί ναναι εντελώς τυχαίο, μπορεί να μην σε νοιάζει Λάκη, γιατί η αριστερά πρέπει να διαλέξει τα δικά της βαγόνια επι τέλους, πολλά μπορεί, αλλά τη μηχανή στους άλλους που την είδαμε? Είδαμε κανένα ιντερσίτυ που σκίζει τους αγρούς και ανταριάζουν τα πετεινά του ουρανού από το δέος?

Μήπως να λέγαμε ότι ούτε βαγόνια ούτε μηχανές δεν έχει κανείς από τους δύο και τα τρένα έχουν προ πολλού σκουριάσει στους καμμένους σταθμούς που άφησαν πίσω τους? Στους μισθούς και στις συντάξεις που μικρίνανε επικίνδυνα? Στη μάσαμπουκα και στη βούτα που τελειωμό δεν έχει? Στο γλύψιμο στο σκύψιμο ? Στην αδιαφορία του αν ζούμε ή αν πεθαίνουμε? Στην αδιαφορία του αν καν θα κατορθώσουμε να τη βγάλουμε κι αυτό το χρόνο? Και οι δύο? Μήπως λέω και οι δυό έχουν παρκάρει ισότιμα τα σκουριασμένα τρένα και το μόνο που μένει είναι ότι κάθε τόσο μας ζητάνε να πληρώσουμε το φόρο του σταθμαρχείου ?

1 σχόλιο:

johnniebegood είπε...

του διεφυγε φιλεναδα οτι και οι δυο συρμοι στις ιδιες ραγες τρεχουν...

οπως διεφυγε σε σενα μαλλον οτι ο Γιωργακης εχει εχθρους στο πασοκ και στην αριστερα, οχι στην νεα δημοκρατια.
τον πανε για φαγωμα και αυτο θα γινει μονο αν χασει στις εκλογες.
δεν εκοψε βλεπεις αμαρτωλα κεφαλια εξ αρχης, αλλά σκουπιζε τα συνεδριακα κεντρα...

με μας τι θα γινει, ξερεις?
θα καταφερουμε να επιβιωσουμε αλλη μια τετραετια?