Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007

ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ ΠΟΥ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

Ηταν σίγουρο ότι θα λάβαινα κάποια παρατήρηση σχετικά με ότι έγραψα. Απαντώ λοιπόν στην ερώτηση ενός φίλου που είναι άλλωστε μια ερώτηση που κυκλοφορεί ευρέως μετά τις αντιδράσεις για το επίμαχο βίντεο.

"Καλά εσύ υποστηρίζεις δηλαδή την εγκληματικότητα και όλα αυτά τα κατάλοιπα ανθρώπων που ήρθαν εδώ και κάνανε τη χώρα μας χωράφι τους?"

Δηλαδή όποιος δεν υποστηρίζει τη βία, τον σαδισμό, όποιος επιμένει να δει τα πράγματα από τη σκοπιά μιας κατάστασης που χρειάζεται βαθειές αλλαγές, που φοβάται την αυθαιρεσία της όποιας εξουσίας, και το "στραβό δρόμο" που ογηγουνται τα πράγματα αναγκαστικά είναι φίλος των εγκληματιών.

Οποιος δεν είναι μαζί μας είναι με τους άλλους έτσι?
Να ρωτήσω κι εγώ τότε. Ν'αρχίσουμε να πλακώνουμε ο καθένας στο ξύλο όποιον υποπτευόμαστε ότι εγκληματεί στο τόπο μας και πάνω μας? Πολύ σωστά να τιμωρήσουμε πάραδειγματικά το καθίκι που έκλεψε τη σύνταξη της γιαγιούλας. Το καθίκι που ορίζει πόση είναι η σύνταξη της γιαγιουλας να το τιμωρήσουε επίσης παραδειγματικά? Η μήπως φταίει ο αλλοδαπός για τη κατάντια της γιαγιούλας επίσης?

Να αρχίσουμε να αναλύουμε λιγάκι τι σημαίνει τρομοκρατημένη και φοβισμένη ζωή και ποιοί την κλέβουν συστηματικά?

Και σε τελική ανάλυση πως φτάσαμε εδώ που είμαστε τώρα? Χτες το βίντεο με δυο αλλοδαπούς που έκανε το γύρο του κόσμου. Στη συνέχεια τι? Μήπως δούμε και το βίντεο του ξυλοδαρμού κανενός συμπολίτη μας που διαμαρτυρήκε για το βίντεο?

Κάποιος έγραψε κάπου ότι κάτι βρωμάει σ'αυτό το βίντεο εκτός από τις εικόνες.Συμφωνώ. Κάτι βρωμάει.Αλλά σε ποιά κατεύθυνση? Τις πρώτες μέρες υπήρξε μια διαμαρτυρία για τη βία. Μετά όμως ακολούθησε από πλήθος πολιτών ένα διστακτικό "μπράβο" Εκεί είναι η ουσία κατά τη ταπεινή μου γνώμη. Η καταμέτρηση όσων είπαν μπράβο και όχι όσων καταδίκασαν. Μετράμε πόσο αρχίζουν και φυτρώνουν μέσα μας ζιζάνια.

Κι αν διαμαρτύρομαι είναι γιατί φοβάμαι. Ακόμα και τον ίδιο μου τον ευατο γιατί και μένα την ίδια μ'εχω "πιάσει" να σκέφτομαι περίεργα και πρωτόγνωρα πράγματα και αντιστέκομαι σ'αυτό το ζιζανιοκτόνο ένστικτο που αρχίζει και με καταλαμβάνει. Παραείναι βολικό να με καταντήσουν έτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: