Τρίτη 3 Ιουλίου 2007

ΛΑΚΗΣ, ΛΙΑΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡ..

Συγκρατώ λόγω ημερών,
"Απο τη μεταπολίτευση και μετά έχουν αποχαρακτηριστεί 75 εκατομύρια στρέμματα.."

Και θα συμπληρώσω εντελώς εκνευρισμένα ότι εκείνο το γνωστό "κι εσύ το ίδιο είσαι" το έχω βαρεθεί πια.

Δεν έχω χτίσει κανένα αυθαίρετο σε κανένα καμμένο μέρος.
Και πολλοί άλλοι όπως κι εγώ.

Οι άνθρωποι που βαδίσαμε όσο πιο καθαρά μπορούσαμε σ'αυτή τη χαβουζα ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα διπλό πρόβλημα σήμερα.

Ενώ ζήσαμε όλη τη ζωή μας αισθανόμενοι ότι είμαστε οι υπέρτατοι μαλάκες προσπαθουν σήμερα θρασύτατα να μας πουν ότι είμαστε ίδιοι με τα μούτρα τους όσοι φάγανε, γλύψανε, προσκυνύσανε, χαφιεδίσανε, ρουφιανέψανε, τ'αρπαξανε, όσοι γενικώτερα έχουν τη φωλιά τους λαδωμένη. Σε όλα τα επίπεδα. Επώνυμοι και μη.

Παρακολουθώντας διάφορα μπλογκ βλέπω παιδιά να γράφουν ειλικρινά με θάρρος και με ταλέντο για πολύ σοβαρά θέματα. Και χαίρομαι. Κι από κάτω τη μόνιμη λυσασμένη αντίδραση κάποιων τυχαίων (?) που προσπαθούν να ξεφτιλίσουν χωρίς καμμιά ουσιαστική δικαιολογία, αλήθειες...

Ανάμεσα σε όσους θέλουν να λένε και λένε λόγια εντυπωσιακά, χωρίς να έχουν καταλάβει στο πετσί τους τίποτα, έτσι μόνο για να περνάει η ώρα, ή για να πουλάνε μούρη και να σκοτώνουν τον άχρηστο χρόνο τους, υπάρχει μια Ελλάδα που προσπάθησε και προσπαθεί να κρατήσει την αξιοπρέπεια της με πολύ κόπο. Που δεν ξεκουράστηκε ποτέ στην αγκαλιά της ρεμούλας και της αρπαχτής.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι σάπιοι και τεμπέληδες.

Δεν θα περάσει το ισοπεδώνω όλα. Πολύ εύκολο. Πολύ βολικό.

Να αντισταθείς και να παλαίψεις στη ζωή σου υπάρχουν πολλοί τρόποι αθόρυβοι, που πονάνε και που δεν θα τους αναφέρει κανένα κωλοδελτίο.

Υπάρχουν λοιπόν άνθρωποι μέσα στο δίκτυο που γράφουν "από τη μεριά" και "για αυτούς" τους έλληνες. Οχι για να πουλήσουν ούτε για να κάνουν τους έξυπνους. Απλά γράφουν για αυτά που βιώνουν οι ίδιοι. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή. Θέλουν να τα πουν χύμα, να ξεσπάσουν, να ειρωνευτούν, να ξεφτιλίσουν γεμάτοι δίκαιη αγανάκτηση.

Και μια και μάθαμε και χρησιμοποιούμε αυτό το μαραφέτι τα λέμε εδώ. Θα ήταν βολικό να μην έχουμε μάθει και να το βουλώσουμε στην γωνίτσα μας, αλλά έλα που η εξέλιξη φθάνει παντού ακόμα και στα ανθρωπάκια που σου ξυνίζουν αγαπητέ ανώνυμε. Παχιά λόγια και άχρηστοι ίσως να είναι διάφορες φίρμες καρεκλάτες που χαζεύεις σαν το χάνο και πας της προσκολήσεως στη ζωή σου κοντά τους για να ελπίσεις κάποια μέρα να βουτήξεις κάτι από τη κούφια δόξα τους.

Εμάς τους εντελώς ανώνυμους και απλοικούς άσε μας να λέμε τις βλακείες μας και μην σε απασχολεί. Θα βρούμε το δρόμο μας. Εδώ τον βρήκαμε σε περιόδους ανεργίας που ζουσαμε με βρούβες, σε αρρώστειες σε θανάτους, σε χίλια δυό βάσανα, χωρίς να δώσουμε ποτέ ούτε πεσκέσια στους δερβίσηδες, χωρίς να πουλήσουμε ψήφους, χωρίς να χτίσουμε στα αποκαίδια, χωρίς να ζητιανέψουμε στα λουσάτα γραφεία, και θα χάσουμε το δρόμο στα μπλογκ???

Υπάρχει μια άλλη Ελλάδα, δεν ξέρω πόσο ποσοστό είναι και ούτε έψαξα ποτέ στατιστικές. Αλλά υπάρχει και δεν συμμετέχει στο τσίρκο.

Τώρα το πως μπορεί να είναι κανείς ΑΛΗΘΙΝΑ έξω από το τσίρκο και ΣΥΝΟΛΙΚΑ όλοι το ξέρουν αλλά δεν είναι απαραίτητο να το θέλουν κιόλας. Ο καθένας όμως σίγουρα ξέρει που βρίσκεται πολύ καλά.

Κλείνω λοιπόν την παρένθεση με την πρώτη φράση. 75 εκατομύρια στρέμματα αποχαρακτηρίστηκαν. Και χτίσανε. Χτίσανε πάνω στα αποκαίδια ΑΥΤΟΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ. Εμάς μας στέρησαν το δάσος μας. Που πηγαίναμε με τα παιδιά μας μια εκδρομή και χαζεύαμε από τη ν ομορφιά. Που πέρναμε ανάσες ζωής και χαράς. Που ονειρευτήκαμε και ερωτευτήκαμε και φτιάξαμε το καταφύγιό μας ξενυχτώντας κοιτάζοντας φεγγάρια και ήλιους.

Γι'αυτό φωνάζουμε. Γιατί μας κάψανε την ανάσα μας για να χτίσουν τα παλιότουβλά τους.

Συγνώμη για το ξέσπασμα αλλά αυτό το "μας" όλοι στον ίδιο βόθρο μου έχει σπάσει τα νεύρα. Και κερατάδες και φταίχτες? Πολύ πάει.

4 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ηταν ισως η καλυτερη συνενετυξη που εχει παρει ποτε στο Αλ Τσαντιρι.Μπραβο του.

Περιμενω και σε κονσερβα τη συνεχεια...την επομενη Τριτη!

vasiliskos είπε...

Μακάρι να μπορούσα να θυμηθώ όσα είπε!! Φοβερή εκπομπή!
Αυτή η φωτογραφία στο σχολιό σου δοκιμάζει τις αντοχές μου:)

Chlebouras είπε...

Πηγε κανείς στη χτεσινή διαδήλωση, στις 7 μμ, για το θεμα των δασών?
Εγώ δυστυχώς δεν πρόλαβα..

Καλά λες ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν και αυτοί που ακόμα αντιστέκονται στο 'έλα μωρέ,κάνε και συ την παρανομία σου, όλοι τα ίδια κάνουνε, μην είσαι βλάκας..΄΄Το θέμα είναι το πότε θα καταλάβουν οι ΄ξύπνιοι΄οτι αυτά που κάνουν είναι ενάντια ΚΑΙ στο δικό τους συμφέρον , και όχι μόνο ενάντια στα συμφέροντα των ΄βλακών΄?
Οπως στην περίπτωση της Πάρνηθας, ο μολυσμένος πιά αέρας είναι για όλους...

Ανώνυμος είπε...

πριν αγανακτισουμε με τον αποχαρακτηρισμο καλυτερα να ψαξουμε πρωτα το πως χαρακτηριστηκαν

ισως τοτε αγανακτησουμε περισοοτερο