Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙΣ ΚΑΝΑ ΠΙΑΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΓΚΟΜΑΓΚΙΕΣ!

Τι ενοχλεί σην υπόθεση μπλογκ? Αναφέρομαι στον ελληνικό χώρο.
Μήπως η ανακάλυψη ότι ανάμεσα στους απλούς πολίτες που οι κάθε λογής
χοντροκέφαλοι έχουν συνηθίσει να τους βλέπουν σαν ανθρωπάκια, χωρίς
κριτική σκέψη, χωρίς φαντασία, ατάλαντους ,άοσμους και άχρωμους, υπάρχει μια
ανυποψίαστα μεγάλη μερίδα «ανθρώπων της διπλανής πόρτας » που κάθε άλλο παρά έτσι είναι?

Πρέπει να είναι όντως σκληρό και να μην καταπίνεται εύκολα το γεγονός ότι μια
ασήμαντη νοικοκυρά π.χ. ή ένας συνηθισμένος υπάλληλος, η μια παρέα από νεαρούς φοιτητές, ή γενικώτερα ένα μεγάλο πλήθος από ανθρώπους κάθε ηλικίας, επαγγελμάτων, μόρφωσης, οικονομικού επιπέδου, όχι μόνο γνωρίζει τι είναι διαδίκτυο, αλλά μπορεί κι ανοίγει ένα προσωπικό ηλεκτρονικό ημερολόγιο και σε πολλές περιπτώσεις να μας εκπλήσσει και να μας κάνει να κοιτάμε σκεπτικοί κάτι που αγνοούσαμε και μας ενθουσιάζει.

Βρε! Υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται ακόμα, πέρα από τις αηδίες που τους πασάρουν, πέρα από τα ψέμματα που τους έχουν φουσκώσει, πέρα από τα σχέδιά για την ομαδική κατάντια και τις απληστες σκέψεις εξουσίας και κουτάλας,
Υπάρχουν.

Είμαστε το καφενεδάκι της γειτονιά σας που δεν έχετε μπει ποτέ μέσα γιατί είναι ανάξιο λόγου για το καλάμι που έχετε καβαλήσει.

Σερβίρουμε ζεστό καφεδάκι και τα λέμε όπως πάντα.

Οι επαγγελματίες του χώρου?
Ας υπάρχουν κι αυτοί. Κανένα πρόβλημα. Υπάρχει αρκετός χώρος για όλους.
Το ζητούμενο δεν είναι τι θ’απογίνουμε εδω μέσα...

Το ζητούμενο είναι αυτές οι σκέψεις, που είμαστε εμείς, να βγουν από μέσα μας και να σκορπιστούν στον υπνωτισμένο αέρα που έχει κάτσει σαν κατακάθι γύρω μας .

Τα μπλογκ είναι δημιουργημα ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στο χώρο του διαδικτύου και απευθύνονται σε ανθρώπους που μπορούν επίσης να διαβάσουν μέσα σ’αυτόν.

Το πρόβλημα δημιουργείται γιατί είναι εντελώς αχώνευτο για μερικούς να έχει βήμα κάθε πολίτης , κάθε άνθρωπος που θέλει να τα πει και να τα φωνάξει. Και να μιλάει ελεύθερα για όλα!!
Ανήκουστο!

Φοβάται ο κ. Τυχαρπαστόπουλος που νομίζει ότι είναι φοβερή προσωπικότητα και φοβερό μυαλό (ο καθένας νομίζει ότι θέλει εμείς θα τον διορθώσουμε?) φοβάται λοιπόν μήπως πρέπει να αρχίσει να απολογείται σ’αυτά που γράφει ένας κάποιος «από που μας ξεφύτρωσε»!

Μείνετε ήσυχοι . Τη δική σας δημοσιότητα και τον δικό σας κόσμο μπορεί να τον ζηλέψει μόνο κάποιος που απλά είναι ίδιος με σας.
Οι περισσότεροι από εμάς, πιστεύω, γράφουμε εδώ γιατί αυτόν ακριβώς τον κόσμο σιχαθήκαμε. Αυτόν που εσείς τόσα χρόνια χαιδεύετε μπας και κλέψετε δημοσιότητα να χορτάσετε λιγάκι το πεινασμένο εγώ σας.

Οποτε ψυχραιμία. Αυτός ο κόσμος δεν κινδυνεύει από τους μπλογκερς, κινδυνεύει γιατί είναι σάπιος από τα θεμέλια και αν πατήσουν πολλοί επάνω του με δύναμη αναγκαστικά θα καταρρεύσει, έστω κι αν μας παρασύρει όλους μαζί.

Ηρεμα , ήρεμα δεν είμαι τρομοκράτης!
Ηρεμα, είμαι το θύμα της αγάπης για την ελεύθερη έκφραση!

Τώρα πάω κι εγώ να πλύνω τα πιάτα και καθώς θα τρέχει το νεράκι στη βρύση θα σκέφτομαι το επόμενο θέμα που θα γράψω.

Σε αντίθεση με εσάς έχω ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Ούτε με νοιάζει να παραδώσω το γραπτό εντός της σήμερον και να είναι και «πιασάρικο», ούτε λογοδοτώ στον υπερεργοδότη, ούτε είμαι σκλάβα της ακροαματικότητας. Κουτσή, στραβή ή ανάποδη είμαι απλά προσωπική έκφραση κι όχι τσιράκι του οποιουδήποτε.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι όμορφα είναι που μπορούμε και είμαστε απλά ο εαυτός μας !!!!!
Τι όμορφα με κάνει να νοιώθω το γεγονός οτι το μέλλον μου δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απο τις σκέψεις και τις απόψεις που καταθέτω μέσα σε κάποιο blog !!!!!

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

OΠως γραφω και στο δικο μου blog σημερα:
"Τα BLOGS ειναι η νεα παγκοσμια δυναμη οχι μονο στο χωρο των ΜΜΕ,
αλλα και στο χωρο του τυπου,
η εξελιξη του οποιου θα ειναι αποκλειστικα και μονο το internet.
Οι επομενες επαναστασεις,οι επομενοι αγωνες και οι επομενες ανατροπες πολιτικων καθεστωτων...θα συμβουν απο εδω μεσα.".

vasiliskos είπε...

Θα ρίξουν λάσπη στα μπλογκ μπόλικη. Μετά θα βγουν πανελ με ψυχολόγους και θα κρούσουν τη κουδούνα, για τις βλαβερές συνέπειες των μπλογκ, κι εκεί που θα γίνεται σούσουρο όλο και κάποιος παπάς θα πεταχτεί να πει ότι είναι έργο του σατανά. Και στο τέλος θα αρχίσουν να τριγυρνάνε στα μπλογκ οι γνωστοί "ρουφ γκάρντεν" (έτσι λέω πιο σικάτα τους ρουφιάνους).
Αν η φωνή μείνει δυναμώσει και κρατήσει έτσι όπως ξεκίνησε θα δούμε πολλά.
Τώρα αν καταλήξει στο πόσα δίνεις πόσα δίνω και τι έχω να κερδίσω... βράστα. Εχουμε και υπομονή και επιμονή να συνεχίσουμε.

Chlebouras είπε...

Na ρωτήσω αρχικά, υπάρχει κάποια κίνηση ενάντια στα μπλόγκ, και από που?

Καλά θα ήταν να έρθει η επανάσταση και η ανατροπή μέσα απο τα μπλόγκ..Να έχει ο καθένας βήμα.. Θα πάρει όμως χρόνο.

Κι εγώ σήμερα το πρωί αναγκάστηκα να απευθυνθώ σε ραδιοφωνικό σταθμό, να κάνει έκκληση, ο΄πως έκανε νωρίτερα το πρωί στους πολίτες, για να βάζουμε νερό για τα αδέσποτα ( και πολύ σωστά). Τους παρακάλεσα να κάνουν έκκληση για να σωθούν-ίσως- τα ξεραμένα δεντράκια στο πάρκο πίσω απο τα δικαστήρια των Ευελπίδων, που πεθαίνουν απο την ξηρασία. Δεν ξέρω αν θα το ανακοινώσουν- και άλλωστε, σε ποιόν να κάνουν έκκληση να ποτίσουν τα δέντρα? Σε ποιόν να κάνουν έκληση να μαζέψει τα πολλά ξεραμένα , και ξεριζωμένα, δέντρα,λόγω της ξηρασίας του εδάφους, που κείτονταισαν νεκροί κοντά στην πίσω είσοδο των Δικαστηρίων, και κανείς δεν τα απομακρύνει? Στους πολίτες? Η μήπως στον Γεωπόνο "υπεύθυνο" της Υπηρεσίας Πρασίνου του Εβδομου διαμερίσματος Δήμου Αθήνας, ο οποίος, όπως με πληροφόρησε η γραμματέας "λείπει, και θα ενημερωθεί όταν έρθει?" Εννοείται, όταν ξανατηλεφώνησα στις 12.30 μμ., τα τηλέφωνα δεν απαντούσαν πιά.. Με τέτοια ζέστη άλλωστε, τι να κάνουν και οι καημένοι οι δημόσιοι να κάθονται τζάμπα στα γραφεία, να κοροϊδευουν κάτι ανόητους πολίτες σαν και μένα,που νομίζουν ότι παίρνοντας τηλέφωνο στις κρατικές υπηρεσίες, θα βρούν άκρη, ΚΑΙ να ξοδεύουν και το ηλεκτρικό με το αιρκοντισιον της υπηρεσίας?

Εκανα κι εγώ λοιπόν έκκληση, να κάνει έκκληση, στο ραδιοφωνο.. Μήπως , αφού πρόκειται για έκληση, θάπρεπε να πάω και στην εκκλησία?
Να πώ στον παπά "σας παρακαλώ, κάντε μια έκκληση, πάτερ", και να μου απαντήσει "φωνή βοώντος εν τη ερήμω",?

Βρε παιδιά, μια και έχετε μπλόγκ, σας παρακαλώ κάντε και σεις μια έκκληση..Κι όποιον πάρει ο Χάρος..

stefanos είπε...

Αυτά έχει η δημοκρατία
και όπως ξέρεις, τα blogs είναι η απόλυτη δημοκρατία
γράφει ο καθείς ότι θέλει
η γραφή βέβαια είναι κάπως περιοριστική
γιατί δεν 'κάνεις' κάτι στην πραγματικότητα
απλά γράφεις για αυτό

το κακό είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι ειλικρινής
το κακό είναι ότι γράφουν και άλλοι που έχουν 'συμφέροντα'
το κακό είναι ότι αυτοί οι άλλοι το έχουν ψάξει το θέμα και ξέρουν ότι ο πολύς λαός (η πλειοψηφία που λέμε στα δημοκρατικά πολιτεύματα) θέλει σεξ, βία, παρλαπίπα και σήριαλ (killers).
και όχι μόνο το ξέρουν, αλλά ξέρουν να το χρησιμοποιούν. Είναι επαγγελματίες. Επαγγελματίες πολιτικοί.

Και εμείς, που απλά είμαστε ταπεινοί bloggers, που απλά 'κάνουμε το κομμάτι μας' επειδή έτσι μας αρέσει, πέφτουμε στην παγίδα τους, που τόσο επαγγελματικά έχουν στήσει.
Δηλαδή, καθόμαστε και ασχολούμαστε μαζί τους.

Ανένταχτοι σίγουρα είμαστε, περικυκλωμένοι όχι

καλημέρα