Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΑΛΙ.

Οι συνταξιούχοι πάλι στους δρόμους.
Οι μαθητές επίσης
Οι φοιτητές επίσης.

Με τον ενεργό πληθυσμό τι γίνεται βρε παιδιά? Εκτός από το ανέκδοτο μια φορά το χρόνο που ονομάζεται "σήμερα απεργεί ο ιδιωτικός τομέας" Το γνωρίζετε αυτό το ανέκδοτο έτσι?
Απεργία στον ιδιωτικο τομέα στην Ελλάδα είναι εκείνη η μέρη που τα συνδικάτα μας ενημερώνουν ότι έχουμε απεργία, το οποίο σημαίνει ότι ΟΛΟΙ θα πάμε μεν στη δουλειά μας αλλά με δυσκολία γιατί αυτοί που θα απεργήσουν εκείνη την ημέρα είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, άντε και τα ταξί.

Είδατε εσείς καμμιά μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων? Μήπως συνέβη και δεν το αντιλήφθηκα.
Εγώ τη τελευταία φορά θυμάμαι ότι πηγα με τη ψυχή στο στόμα στο γραφείο μη τυχόν και αργήσω και σκεφτουν ότι ήμουν κανένα επαναναστατικό στοιχείο και βρεθώ την άλλη μέρα να περνάω στο λογιστήριο και σπίτι μου.

Κάποτε θυμάμαι στην Ιταλία ήμουν τότε, όταν λέγανε γενική απεργία έτσι και κάποιος πήγαινε στη δουλειά τον κοιτάζανε παράξενα μήπως δε πήγαινε κάτι καλά στο μυαλο του.
Δεν συζητάμε στις απολύσεις εργαζομένων. Ντε φάκτο έκλεινε όλο το εργοστάσιο και όλος ο ιδιωτικός τομέας για συμπαράσταση.

Τώρα εδώ απλά μας δουλεύουν όλοι. Οταν ακούω εκείνη την ανακοίνωση σήμερα έχουμε κινητοποιήσεις με πιάνουν τα διαόλια μου.

Φαντάζομαι τη κοπελίτσα στο σουπερ μάρκετ, τα παιδιά στη βιοτεχνία, τους υπαλληλίσκους στις μεγαλοεταιρίες, κλπ κλπ να κλείνουν το μαγαζί και να απεργούν. Πλακα μας κάνετε?
Με την υποστήριξη ποιών θα ξεκινήσουν αγώνα?
Με τους χαρτογιακάδες μπλαμπλάδες που μόνο λένε λένε πίνοντας φραπόγαλα κα τσιγαράκι ? Οι δημόσιοι υπάλληλοι του συνδικαλισμού?

Στην Ελλάδα κατεβαίνουν στο δρόμο μονο οι συνταξιούχοι και οι φοιτητές.
Οι πρώτοι γιατί πιο χαμηγλά δεν μπορούν να φτάσουν στη ζωή τους από εκεί που τους κατάντησαν και οι δεύτεροι γιατί οραματίζονται πόσο χαμηλά θα πέσουν στο μέλλον!

Οι υπόλοιποι είμαστε χεσμενοι και φτυσμένοι απ΄ολους και κρατάμε το μεροκάματα με τα δόντια και χαζεύομε που και που τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν ΚΑΙ αυτή τη πολυτέλεια να κλείνουν το μαγαζί όποτε γουστάρουν.
Εμείς είμαστε οι Ι.Χ άνθρωποι που βγάζουμε το σκασμό και ταχουμε φορτώσει όλα στα παιδιά και τους γέρους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: