Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

ΓΕΛΙΟ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ!

Το φοβερό ανέκδοτο το διαβάσατε σήμερα?
Αποφάσισαν λέει, μεταξύ άλλων, εις τας Ευρώπας ότι μπορεί να ξεχυλώσει λίγο η εβοδμάδα εργασίας πέραν των 48 ωρών (μπα 48 ώρες είναι... πως μου φαινόντουσαν περισσότερες γαμώτο...) αλλά λέει, αυτό θα γίνεται με τη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ.

Το ανέκδοτο έχει ως εξής

ΑΦΕΝΤΙΚΟ – Κύριε Καραγκιοζόπουλε αποφασίσαμε ότι η εταιρεία μας έχει αυξημένες ανάγκες και ως εκ τουτου καλό θα ήταν να εργάζεσται 72 ώρες την εβδομάδα. Φυσικά αν το επιθυμείτε δεν σας υποχρεώνει κανείς.

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΟΥΛΟΣ – Ασε ρε μαλάκα που θα δουλέψω τόσο. Δε γουστάρω. Ασε μη με τσαντίσεις και κάνω τις 48 ώρες 38 και τρέχεις και δε φτάνεις. Τ΄ακούς?

ΑΦΕΝΤΙΚΟ – Μη συγχίζεστε σας παρακαλώ, ένα αστείο είπα, κι εμένα μ΄αναγκάζουν να λέω αυτές τις κουταμάρες. Αλίμονο αν συμβεί κάτι τέτοιο. Ζούγκλα είμαστε.

Και τώρα επειδή σας στεναχώρησα φύγετε νωρίτερα σήμερα. Να σας αποδείξω την αγάπη μου. Καραγκιοζούλη μου εσύ!!! Οχου τσούχου (τρυφερό άγγιγμα στο μαγουλάκι)

ΥΣ. Η αληθεια είναι πως υπάρχει μια μεγάλη υποχωρητικότητα από την εργοδοσία κι εμείς δεν το εκτιμάμε όπως πρέπει. Θα μπορούσαν , αν θέλαν , να μας βαράνε κιόλας με το βούρδουλα όπως παλιά, κι όμως δεν το κάνει κανείς. Είδατε πόσο αχάριστοι γινόμαστε?

Η δεύτερη αχαριστία είναι η εξής. Αφού οι μισθοί έχουν φτάσει σε τέτοια ύψη δεν πρέπει να το ανταποδώσουμε???? Ε???? Μικράνθρωποι έ μικράνθρωποι.

Εκείνο το 8ωρο ισχύει ακόμα στον ιδιωτικό τομέα? Θέλω ονομα διεύθυνση και τηλέφωνο του εργαζόμενου που το έχει κατωχυρώσει χωρίς δεύτερη κουβέντα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: