Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Η ΠΟΝΗΡΟΚΡΑΤΙΑ.

Κάποιοι θέλουν να βλάψουν τη Δημοκρατία.
Τι ακριβώς είναι κύριοι οι Δημοκρατία? Μήπως πρέπει να ξεσκονίσετε τα λεξικά?
Δημοκρατία δεν είναι ζητώ τη ψήφο του λαού και αφού τη πάρω γράφω το λαό στα παλιά μου παπούτσια. Αυτό δεν είναι δημοκρατία είναι πονηροκρατία.

Δεν είστε δημοκράτες. Είστε προικοθήρες. Ακριβώς όπως ο πονηρός νεανίσκος λιγουρεύεται τη προίκα της αφελούς και με όρκους αγάπης τη παντρεύεται και της τα τρώει όλα έτσι ακριβώς είναι και η δημοκρατία σας.

Τι ακριβώς πρέπει να κάνει ένας πολίτης για να είναι δημοκράτης? Πρέπει κατά την απόψή σας να ψηφίσει και μετά αν ο εκλεγμένος του αποφασίσει να τον εκτελέσει εκείνος να συμφωνήσει?

Νομιζα ότι η ψήφος μας αντιστοιχει σε εντολή εκτέλεσης πολιτικής η οποία θα πηγάζει από το λαό για το λαό. Δεν ήξερα ότι ήταν εντολή εκτέλεσης μαφιόζικου τύπου.

Ισως λοιπόν είναι λίγο ξεδιάντροπο να μιλάμε για το ποιός επιβουλεύεται τη δημοκρατία.
Τη δημοκρατία την επιβουλεύεται κάθε ένας ο οποίος λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλέσει την αγανάκτηση του λαικου συναισθήματος είτε γιατί αδιαφορεί πλήρως αν οι πολίτες ζουν ή πεθαίνουν, είτε γιατί εξυπηρετεί "απώτερους" σκοπους.

Δημοκρατία δεν είναι πολίτες που στενάζουν και υποφέρουν για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Δεν είναι πολίτες που προσπαθούν να μιλήσουν και δεν τους δίνει κανείς σημασία. Δεν είναι κλέψιμο του δημοσίου χρήματος ούτε κατάχρηση της λαικής ετυμηγορίας προς επίτευξη σκοπών που σε τίποτα δεν ωφελούν τη καλυτέρευση της ζωής του απλού πολίτη.

Σε ένα κράτος που κυριαρχούν πέντε έξι οικογένειες, οι οποίες καμμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα του ελληνικού λαού και οι οποίες θεωρούν δικαίωμά τους να ξοδέψουν τη ζωή των πολιτών τους όπως ακριβώς επιθυμούν, δεν υπάρχει δημοκρατία οπότε μη φοβάστε κανείς δεν πρόκειται να καταλύσει κάτι ανυπαρκτο.

5 σχόλια:

Nylon είπε...

Πιο πολύ στο ΕΛΛΑΝΤΑ μου φαίνεται ότι έχουμε : ΑΧΡΗΣΤΟΚΡΑΤΙΑ - ΗΛΙΘΙΟΚΡΑΤΙΑ...

thinkpo8 είπε...

Αξίζει άραγε να ψάχνουμε για αναφορές σε σκονισμένα λεξικά;
Γιατί να μη ανακαλύψουμε τι γράφουν οι νέες ιλουστρασιόν εκδόσεις;
Ας χρησιμοποιήσουμε τα παλιά ως μέτρο σύγκρισης.
Και αν διαπιστωθεί τεράστια απόκλιση μεταξύ τους, τότε ας αναλογιστούμε τι συμβαίνει. Κάποιος φταίει, σίγουρα. Είναι όμως μόνο ένας;
Πόσο εύκολο είναι να πλάθει κανείς εξιλαστήρια θύματα;
Με την συλλογική ευθύνη πρέπει να παρουσιάζουμε αλλεργικά συμπτώματα.
Συμφωνώ απόλυτα με τι ΔΕΝ είναι δημοκρατία. Σε όσα παραθέτεις και σε εκείνα που επέλεξες να αφήσεις απ’ έξω για να μην μακρηγορήσεις.
Αυτό που μάλλον θα δυσκολευτώ να δεχτώ ή να ορίσω, είναι η έννοια της «Δημοκρατίας» σήμερα.
Και επειδή αποτελώ μονάχα έναν από τα 9,9 εκατομμύρια ψηφοφόρων των τελευταίων εκλογών, ίσως αποδειχθεί ανόητη οποιαδήποτε απόπειρα.
Δείχνεις αρκετά γενναιόδωρη παρουσιάζοντας πεντέξι οικογένειες που εξουσιάζουν την πολιτική σκηνή. Νομίζω πως είναι λιγότερες. Απλώς δεν προσδιορίζονται καθαρά τα κεκτημένα των υποτακτικών ή προσκείμενων σε αυτές.
Η πολιτική ενασχόληση αποτελεί επάγγελμα. Συνταγματικά με το ασυμβίβαστο.
Ένα κλειστό επάγγελμα για 300 συμπολίτες μας, μείον τους άμεσα διορισμένους από το επικρατείας.
Μια ιδιαίτερα δαπανηρή διαδικασία που προϋποθέτει πολλά αργύρια. Κανείς δεν σώζεται με τριάντα σήμερα!
Αν δεν τα έχει, δεν μπορεί να συμμετέχει. Είτε οφείλει να το φυσάει, είτε πρέπει να είναι μόνιμα υποχρεωμένος στους σπόνσορές του.
Εφόσον λοιπόν η πολιτική δεν σχετίζεται απαραίτητα με το συμφέρον του τόπου, ίσως να πλησιάζουμε προς έναν ρεαλιστικό ορισμό της δημοκρατίας.
Η κοντινότερη εκδοχή της παρούσας κατάστασης πρέπει να βρίσκεται στα λεγόμενα του Γάλου τηλεοπτικού ανταποκριτή στις πρόσφατες ταραχές. Προτείνω να τα αναζητήσετε για να βγάλετε το δικό σας συμπέρασμα από το να τα παραθέσω σχεδόν εκβιαστικά.
Καλό Σαββατοκύριακο.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
johnniebegood είπε...

"Τι ακριβώς πρέπει να κάνει ένας πολίτης για να είναι δημοκράτης?"

αυτο ακριβως: "Πρέπει κατά την απόψή τους να τους ψηφίσει και μετά, αν ο εκλεγμένος του αποφασίσει να τον εκτελέσει εκείνος να συμφωνήσει."

τι δεν καταλαβαινεις καλο μου?

johnniebegood είπε...

το σχολιο που λειπει το καταργησα εγω.

οχι επειδη με αφορουσε (δεν με αγγιζουν τετοιες μαλακιες), ουτε γιατι ο ανεγκεφαλος χρησιμοποιει μια φωτογραφια μου στο προφιλ του (στους μεγαλοπρεπεστατους ορχεις μου).

το διεγραψα πρωτον γιατι ενω ο κοσμος χανεται, ο μαλακας ασχολειται με εμενα και οχι με τον Κουγια πχ.

και εχει μεν το δικαιωμα να το κανει (φαν κλαμπ ειναι αυτο), αλλά ΟΧΙ ΕΔΩ.

εδω συχναζουν σκεπτομενοι ανθρωποι.

μπορει να εκφραζεται ελευθερα στο μιζερο μπλογκακι του, ή στον ψυχιατρο του.

δευτερον το διεγραψα γιατι το λινκ απο το προφιλ του προς το μπλογκ του, εμπεριειχε ιο.