Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΥΛΟΚ.

Με ρώτησε ένας φίλος πως και δεν έχω γράψει τίποτα για όσα γίνονται στη Γάζα. Δεν έχω άποψη? Δε με ενδιαφέρει? Δεν μου κατεβαίνει καμμιά ιδέα?

Τιποτα απ΄ολα αυτά. Απλά δεν θάξερα από που να αρχίσω και που να καταλήξω. Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω ένα τέτοιο θέμα χωρίς να φανατιστώ και μάλιστα με ακραίο τρόπο.
Και δεν ωφελεί σε τίποτα.
Γι’ αυτό σιωπώ. Γιατί είναι το μόνο θέμα που δεν αντέχω να συζητήσω. Κι αν το κάνω θα απογοητεύσω πολλούς φίλους. Θα με πουν φανατισμένη..

Και ναι σε αυτή τη περίπτωση είμαι.

Γιατί η εικόνα του Σάυλοκ με κυνηγάει από παιδί. Από τότε που θυμάμαι τον ευαυτό μου.
Εκείνη η λίβρα κρέας, εκείνη η δίψα για το φιλέτο που κρύβεται πίσω από κάθε απανθρωπιά με κυνηγάει.
Εκείνος ο ανελέητος θεός που σφάζει χωρίς τύψεις και δημιουργεί ανθρώπους προσκυνημένους, πονηρούς γεμάτους σχέδια για την υποταγή της ανθρωπότητας με κυνηγάει.
Τα ψέματα, οι μυθοι, η κοροιδία που διαγράφουν τη πορεία των ανθρώπων με μια αντίληψη ετσιθελισμού με κυνηγάνε.

Εκείνη η ιδεολογία της θανατολάγνειας που στοιχειώνει τα όνειρά μας, που απαιτεί να μας κρατάει συνέχεια φοβισμένους, υποτιθέμενους αμαρτωλούς απέναντι σε λύκους ενδεδυμένους αμνούς που έχουν το θράσος να ζητάνε και τα ρέστα. Υπάρχουν εξουσίες που δίνουν μαθήματα στυγνότητας στους υπόλοιπους αλλά στην ουσία είναι μαθητούδια. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τους καθηγητές, τους πρυτάνεις του «ανελέτηου»..

Και τώρα ακόμα μια φορά το αίμα να χύνεται ποτάμι. Χωρίς τύψεις. Χωρίς κανένα δισταγμό. Με το έτσι θέλω ακόμα μια φορά.
Το χέρι οπλίζεται με την ευλογία όλων μας.
Τα κορμιά σκορπίζονται με τη δική μας ανοχή, με τη δική μας σιωπηρή αποδοχή ενός παραλογισμού που διαρκεί αιώνες τώρα ....

Η μονή διαφορά είναι ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει. Κι η κάμερα μπορεί και αποθανατίζει τα σφαγμένα νήπια. Και τις βομβαρδισμένες φάτνες. Και τους μάγους που δεν έφεραν δώρα φέτος...


ΣΗΜΕΙΩΣΗ . – Περιμένουν λέει, να δουν την αντίδραση του Λευκού Οίκου και της Ε.Ε.
Πλάκα κάνετε ..έτσι?

Δεν υπάρχουν σχόλια: